Betsson är anmäld till konsumentverket av en man som varit spelmissbrukare I 7 år. Spelmissbruket ökade och ökade under 4 år tills mannen helt tappade kontrollen över sitt liv och sin ekonomi. Hela tiden spelmissbruket ökade så marknadsförde Betsson sig hårt direkt till honom.

Mannen har spelat för större och större summor, opp till 220.000 kr dygnet. På ett litet antal år omsatte han 134 miljoner kronor, och förlorade 6 miljoner. Enligt mannen har hans spelande varit så omfattande att han har haft “VIP”-status hos bolaget, och i marknadsföringen berömts som “en av deras mest lojala spelare”.

Under spelander sände Betsson epost till honom, ofta flera i veckan alternativt dagligen, samtidigt som han blev uppringd vid vinster och för att få specialerbjudanden. Bonusebjudande via mejl kom hela tiden och ofta med krav att omsättas 10-35 gånger. Mannen fick som regel kort tid på sig att satsa upp bonusarna.

Konsumentverket anser att ett spelföretag befinner sig i en maktställning till en kund med spelmissbruk. Konsumentverket bedömmer att Betsson utnyttjat sin maktställning mot den spelmissbrukande konsumenten så han spelat bort 6 miljoner kronor.

Spelbolagens reklam inte får utformas på ett för påträngande sätt, skriver Konsumentverket. Extra utsatta målgrupper i samhället får icke selekteras ut för denna typ av reklam. Konsumentverket menar att de mejl som sänts till mannen bör falla in under “annat agressivt påtryckningsmedel” i marknadsföringslagen. Betsson förstod alternativt borde ha insett att han inte hade kontroll över sitt spelande, säger Konsumentverket.

Att utvecklingen har gått allt mer mot onlinespelande betyder också att spelföretagen anskaffat mer databaserade möjligheter att följa varje spelares transaktioner. Detta bör öka möjligheterna, anser konsumentverket, för spelbolagen att upptäcka spelmissbruk hos kunderna.

Nyhetsföretaget Siren har begärt att få en kommentar av Betsson utan framgång. Mer info på https://www.dagensmedia.se/marknadsforing/konsumentverket-ryter-till-mot-betsson-6807116

På internet är det fler och fler som råkar ut för problem med Betsson

Betsson är i strid med många fler än Konsumentverket.

Företaget Reklamwebben I Svedala AB har en kamp på Internet för att få betalt för en faktura på 15 miljoner.
Mer information finns på https://reklamwebben.com.

På olika informationssajter på internet dyker det upp varningar för Betsson, att de inte är att säker att lita på och att det kan innebära en risk att ej få sina vinstpengar ifall man verkligen skulle vinna en jackpott. Detta är icke en hemsida, snarare hundratals.

På konsument Europa förekommer det anmälningar publicerade som ej fått ut sina vinster. För att satsa hos Betsson måste spelaren acceptera ett finstilt villkorsavtal på nära nog 30 sidor. Då detta är godkänt, som regel utan att konsumenten ens läst texten, har Betsson rätt att när man vill konfiskera spelarens alla pengar och vinster ifall man så önskar.