• Första noteringar om lotterier att erbjuda till salu

• Det holländska statliga Staatsloterij är det äldsta lotteriet som fortfarande är.

• När det moderna Lotto föddes.

• Frankrike, 1539-1789

• Det första franska lotteriet, detta försök var ett fiasko,

• England, 1566-1826

• Dessa mäklare blev snart de moderna börsmäklarna

• Den engelska statens Lottery fanns från 1694 till 1826.

De första noteringarna om lotterier att erbjuda biljetter till salu med priser i form av slantar hölls i det 15th århundradet.

Olika städer höll offentliga lotterier att samla in slantar till stadens befästningar samt för att assistera de fattiga.

Stadens register Gent, Utrecht, och Brygge tyder på att lotterier kan vara ännu äldre.

En befattning daterad 9 maj 1445 på L’Ecluse hänvisar till att samla in pengar för att bygga murar och befästningar i staden, med ett lotteri på 4304 biljetter och totala prissumman på 1737 floriner.

I det 17th århundradet var det rätt så standard i Nederländerna att arrangera lotterier för att ackumulera in pengar till de fattiga alternativt för att samla in pengar för alla typer av offentliga användningar.

Lotterier visat sig vara mycket populära samt hyllades som en smärtfri design utav beskattning.
Det holländska statliga Staatsloterij är det äldsta lotteriet som fortfarande är.

Den första registrerade italienska lotteriet hölls den 9 Januari 1449 i Milano anordnat utav Golden Ambrosian republiken för att finansiera kriget mot republiken Venedig.

Det var i Genua som Lotto blev mycket aktuell.

Folk användes för att satsa på namnet på Stora rådets ledamöter, som alla drogs av en slump med fem av 90 kandidater var sjätte månad.

Denna art utav spel kallades Lotto eller Semenaiu.

När människorna ville satsa oftare än två gånger per år, började de byta ut kandidaternas beteckning med siffror och det moderna Lotto föddes.

Frankrike, 1539-1789

Kung Frans I av Frankrike upptäckte lotterier under sina kampanjer i Italien och beslutade att arrangera ett sådant lotteri i sitt imperium för att hjälpa de statliga finanserna.

Det första franska lotteriet, Loterie Royale, hölls i 1539 samt godkändes med edikt.
Detta försök var ett misslyckande, alldenstund biljetterna var mycket kostsamma samt de sociala klasser som hade råd med dem motsatte sig projektet.

Under de ett par följande århundradena förbjöds lotterier i Frankrike alternativt, i somliga fall, tolererades bara med begränsningar.

England, 1566-1826

Även om den engelska regerngen troligen först experimenterat med lotterier och dylik dobbel, är det första noterade officiella lotteriet som startades utav furstinna Elizabeth I, år 1566, och drogs i 1569.

Detta lotteri var för att samla in pengar för “reparation av skatter och befästa riket samt sådana saker. ”
Varje biljett ägare vann ett pris, samt det totala värdet utav priserna motsvarade de pengar de satsat.
Priser var i form av silver plattor och övriga värdefulla råvaror.

Således var lotteripengar staten fått in ett räntefritt lån till regeringen under de tre år som biljetterna såldes.

Under senare år sålde regeringen korrekt lott till mäklare, som i sin tur anlitade ombud och löpare för att avyttra dem.

Dessa mäklare blev så småningom de moderna börsmäklare för olika kommersiella satsningar.

De mesta folk hade inte råd med hela kostnaden för en lott, så mäklare skulle sälja aktier i en biljett, vilket resulterade i biljetter som utfärdats med en notering som “sextonde” alternativt “tredje kategori. ”

Flera privata lotterier hölls, bland andra för samla in pengar till The Virginia Company of London för att backa upp sin bosättningspolitik i Amerika på Jamestown.

Den engelska staten Lottery fanns från 1694 till 1826.

Således fanns detta engelska lotterie i över 250 år, tills regeringen under konstant tryck från oppositionen i parlamentet, förklarade ett slut för lotteriet 1826.

Detta lotteri hölls till hån av modern kommentatorer som “den sista batalj spekulanter om offentlig godtrogenhet för folkgunst till sin sista döende lotteri. “